Sidvyer, senaste månaden

söndag 5 mars 2017

Blogg100 Dag 4 Att bli nykter som förälderAtt vara mamma eller pappa och beroende av alkohol eller andra droger skapar smärta i både en själv och i barnen.Skuld och skam följer i den här sjukdomen, som trots allt ingen har valt att få.
I tillfrisknandet är det gynnsamt att gottgöra de personer som skadats på grund av en beroendes agerande.
När barnen är små är det bästa sättet att gottgöra, att finnas. Att vara nykter, drogfri, och att vara närvarande.
En person som är aktiv i sitt beroende kan vara fysiskt närvarande, men det är ändå "ingen hemma". Ordet "nykter" betyder "närvarande".
Att vara en närvarande förälder är det finaste och viktigaste en kan ge sitt barn.
Så be there.
Allt ditt barn vill är att få tillbaka sin mamma/pappa.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om mig

Mitt foto
Skriver helst i hängmattan på min blommande ö, med kaffemuggen bredvid. Jag tror att det går att skriva, tänka, sjunga, måla och rabbla ord som skapar våra liv. Affirmationer är kraftfulla! Jag har skapat ett hus vid havet på det viset. Jag vägrar att delta i samtal om vinterkräksjukor och annat elände, jag vill inte ge min uppmärksamhet till det jag inte vill ha i mitt liv, eftersom jag tror att jag drar till mig det genom att fokusera på det. Det första jag tänker på när jag vaknar är allt jag har att vara tacksam över. Dagen blir alltid så bra då. Mest glad blir jag av två älskade små ungars kiknande skratt när vi busar tillsammans. Då finns inget annat, och mitt hjärta svämmar över av rosa lyckobubblor.