Sidvyer, senaste månaden

lördag 4 mars 2017

Blogg100 Dag 3 Tillfrisknande är färskvara

Tillfrisknande är färskvara. Att göra en behandling och tro att nu är det över, nu behöver jag aldrig dricka eller droga mer, är bedrägligt. Inuti en alkoholist finns en missbrukarpersonlighet som ständigt kommer att jobba för att få tillbaka värdpersonen till drogen. Den delpersonlighetenen börjar växa så fort det inte längre pågår en form av tillförsel av "näring" till den äkta delen, den del som vill ha ett fint liv, med sunda tankar och handlingar, med ett liv i närvaro, och mål och visioner och en inre frid.
Tillfrisknandet sker i nuet. En dag i taget. Livet ut, för den som vill ha en bra nykterhet. Verktygen till detta får alkoholisten i behandlingen. Ibland tror han/hon att det finns en lättare väg än att använda dessa verktyg. Det brukar visa sig att det inte är så lyckat att tro det.

Lördag i dag, med sovmorgon till åtta, lång frukost i soffan, ingen stress, ingen tid att passa.
Bara jag och tystnaden i huset. Dagen är min att förvalta, liksom livet. Jag har ett ansvar för mitt liv, ingen annans liv och ingen annan har ansvar för mitt. Det är rätt skönt att det har landat i mig. För många år sedan var jag övertygad om att det var mitt ansvar att få alkoholisten att bli nykter. Och mitt ansvar att få andra att må bra. Det var ett tungt ok att bära.
I dag vet jag bättre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om mig

Mitt foto
Skriver helst i hängmattan på min blommande ö, med kaffemuggen bredvid. Jag tror att det går att skriva, tänka, sjunga, måla och rabbla ord som skapar våra liv. Affirmationer är kraftfulla! Jag har skapat ett hus vid havet på det viset. Jag vägrar att delta i samtal om vinterkräksjukor och annat elände, jag vill inte ge min uppmärksamhet till det jag inte vill ha i mitt liv, eftersom jag tror att jag drar till mig det genom att fokusera på det. Det första jag tänker på när jag vaknar är allt jag har att vara tacksam över. Dagen blir alltid så bra då. Mest glad blir jag av två älskade små ungars kiknande skratt när vi busar tillsammans. Då finns inget annat, och mitt hjärta svämmar över av rosa lyckobubblor.