Sidvyer, senaste månaden

fredag 3 mars 2017

Blogg100 Dag 2 Varje gång en person blir drogfri är det ett mirakel som sker.

Varje gång en person som är beroende av alkohol eller andra droger tillfrisknar, är det ett mirakel.
Det är ett mirakel för familjen, barnen, för syskon och föräldrar och precis alla. Och för personen själv.
Det sker sådana mirakel varje dag. Visst är det fantastiskt.
Att få vara delaktig i det är en gåva. Att se när rustningen faller, när förnekandet släpper och det samma jaget börjar komma fram. När lögnerna blir till sanning, bitterheten till accepterande, självömkan till tacksamhet och fruktan blir till tillit.
Det är vackert att höra när och hur en alkoholist kapitulerade inför sjukdomen, vad det var som fick honom/henne att söka hjälp, kasta in handduken och hissa vit flagg. Det kan vara allt ifrån ett barns ifrågasättande till att chefen ställer ultimatum, en rattfylla, en fru som säger att hon fått nog, ett SMS från en syster ...
Sjukdomen är förrädisk. Missbrukarpersonligheten är listig, falsk och stark.
Men det finns en lösning.
Det 
finns
en
lösning.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om mig

Mitt foto
Skriver helst i hängmattan på min blommande ö, med kaffemuggen bredvid. Jag tror att det går att skriva, tänka, sjunga, måla och rabbla ord som skapar våra liv. Affirmationer är kraftfulla! Jag har skapat ett hus vid havet på det viset. Jag vägrar att delta i samtal om vinterkräksjukor och annat elände, jag vill inte ge min uppmärksamhet till det jag inte vill ha i mitt liv, eftersom jag tror att jag drar till mig det genom att fokusera på det. Det första jag tänker på när jag vaknar är allt jag har att vara tacksam över. Dagen blir alltid så bra då. Mest glad blir jag av två älskade små ungars kiknande skratt när vi busar tillsammans. Då finns inget annat, och mitt hjärta svämmar över av rosa lyckobubblor.