Sidvyer, senaste månaden

torsdag 9 mars 2017

#Blogg 100 Dag 8 Att sluta upp att oroa sig

Att leva i nuet är ett av flera botemedel mot oro, som jag ser det.
För i nuet finns ingen ångest, ingen oro.
Allt bara är.
Det går att träna sig till att hitta närvaron, som finns i nuet.

Om vi är i framtiden och går och tänker på hur hemskt det kanske ska bli i oktober så kan vi inte njuta av nuet. Vi spelar upp en film i huvudet och måendet sjunker, som i en nedåtgående spiral.
Där sitter vi och mår dåligt fast ingenting har hänt, utom i vårt huvud. Våra tankar har sabbat stunden, som innan de mörka tankarna om hur det skulle kunna bli i oktober, var riktigt fin.

Så var medveten om dina tankar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om mig

Mitt foto
Skriver helst i hängmattan på min blommande ö, med kaffemuggen bredvid. Jag tror att det går att skriva, tänka, sjunga, måla och rabbla ord som skapar våra liv. Affirmationer är kraftfulla! Jag har skapat ett hus vid havet på det viset. Jag vägrar att delta i samtal om vinterkräksjukor och annat elände, jag vill inte ge min uppmärksamhet till det jag inte vill ha i mitt liv, eftersom jag tror att jag drar till mig det genom att fokusera på det. Det första jag tänker på när jag vaknar är allt jag har att vara tacksam över. Dagen blir alltid så bra då. Mest glad blir jag av två älskade små ungars kiknande skratt när vi busar tillsammans. Då finns inget annat, och mitt hjärta svämmar över av rosa lyckobubblor.