Sidvyer, senaste månaden

onsdag 8 mars 2017

#Blogg 100 Dag 7 Internationella kvinnodagen.

I dag är det en VIKTIG DAG! Förtrycket mot kvinnor ökar i världen.

 På nyheterna i morse pratades det om löneskillnader på 3000kr mellan män och kvinnor inom UD. Bara EN fråga av alla som fortfarande, år 2017, visar att vi lever i ett patriarkat. Ett jämställt samhälle känns långt borta men vi behöver vara medvetna, kvinna som man, vi behöver MOD och KUNSKAP och vi behöver vara goda förebilder för våra barn. Vi behöver sätta gränser. Vi behöver våga SE det vi inte vill och vågar se, som våra väninnor och systrar och grannar som lever i en relation där de utsätts för psykisk/fysisk misshandel. Ställa frågor. Berätta vad vi ser. Visa att det FINNS en väg ut ur det helvete som dessa kvinnor lever i dagligen. Vi behöver ifrågasätta på våra arbetsplatser vad det är som gör att en manlig kollega med samma utbildning (om ens det) och som utför samma arbetsuppgifter, tjänar mer än sin kvinnliga kollega?! Vi behöver SLUTA UPP att anpassa oss, le och vara till lags. Vi behöver STOPPA PORREN på nätet som är en kraftig inspirationskälla till det sexuella våldet.
Vi kvinnor behöver lyfta varandra, stödja varandra och glädjas åt varandras framgångar. I dag och i morgon och alla andra dagar. #internationalwomensday#internationellakvinnodagen #kämpaförjämställhet #kvinnofrid

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om mig

Mitt foto
Skriver helst i hängmattan på min blommande ö, med kaffemuggen bredvid. Jag tror att det går att skriva, tänka, sjunga, måla och rabbla ord som skapar våra liv. Affirmationer är kraftfulla! Jag har skapat ett hus vid havet på det viset. Jag vägrar att delta i samtal om vinterkräksjukor och annat elände, jag vill inte ge min uppmärksamhet till det jag inte vill ha i mitt liv, eftersom jag tror att jag drar till mig det genom att fokusera på det. Det första jag tänker på när jag vaknar är allt jag har att vara tacksam över. Dagen blir alltid så bra då. Mest glad blir jag av två älskade små ungars kiknande skratt när vi busar tillsammans. Då finns inget annat, och mitt hjärta svämmar över av rosa lyckobubblor.