Sidvyer, senaste månaden

onsdag 26 oktober 2016

Att jobba eller inte jobba. (That´s the question.)

Jag har en evigt obesvarad fråga som snurrar runt i huvudet på mig.Det är frågan om det verkligen kan vara meningen att vi ska jobba fem (eller sju) dagar i veckan, mellan åtta och fem, eller i skift, eller kanske nätter. En del jobbar sju dagar. Det har jag själv gjort under korta perioder, med lediga dagar efter ett sådant pass.
En del älskar att jobba och vill absolut inte gå i pension vid fyllda 65. Det är ju ofta fler fördelar för många med att jobba, än den att lönen kommer in varje månad. Ett jobb kan också bli en drog. På jobbet slipper en oftast känna, och tänka på sån´t en inte vill. Precis som efter en vinare eller ett par öl. (Säg fem.) En del trivs bättre på jobbet än hemma med en gnetig partner. Arbetet blir en tillflyktsort. Kanske har någon en flört på jobbet. Badar på morgonen och doftar Aqua Vera plötsligt. Köper nya skjortor. Visslar innan frukost.

Jag har ett givande jobb på en bra arbetsplats med fina kollegor och en trevlig chef. Inget negativt. Jo, förresten, vi har bara en toa som delas av mina sex kollegor PLUS en avdelning till. Men det är en värdslig sak. En får pipa in på hotellets toa. Det är nära. Eller söka upp någon offentlig toalett på biblioteket eller så.
Men förutom det, toppenjobb.
Men ibland känns det som att jag aldrig är hemma.
Jag kommer hem runt sex, lagar mat, kollar post, plockar, eldar, diskar (då och då), duschar, laddar bryggaren till nästa morgon då jag ska upp okristligt tidigt, och lägger mig och sover.
Så rullar det på.
Dag ut och dag in.
Jag får ju skylla mig själv att jag oftast inte är hemma på helgerna heller. Då far jag runt på olika roliga saker, som författarkonferensen senast, eller till mina barnbarn, eller något annat.

Jag blir 63.
Hade mitt första sommarjobb när jag var femton. Bilregistret. Vi hade roligt! Men jag tycker ibland att jag har jobbat klart. Däremot skulle jag gärna ha lagom mycket på egen firma. Välja tider själv. Kolla klart.se, "OK det blir 9m/s nordvästlig vind på onsdag, då kan jag boka in ett samtal".

Jag längtar efter något annat än att springa runt i ekorrhjulet.
Jag vill något mer.
Det här är ett återkommande ämne i mina bloggar. Längtan efter tid. Tid att leva, tid att skriva, tid att gå i skogen, tid att läsa sagor för små rosenkindade pyjamasungar, tid att plocka tranbär, tid att plantera ljung i en kruka, tid att tänka, drömma, fotografera, läsa, dansa och andas.

Och valet är mitt.

lördag 1 oktober 2016

Bra lördag!

Vaknade på ön, där jag suttit på bryggan under en stjärnklar himmel sent på fredagkvällen.
Dammsög, plockade lite, tog ut mattor och låg i hängmattan. Åt fisksoppa som jag lagade i går, en god med saffran i. 
Sedan anmälde jag mig till SKRIV2016 som är ett författarseminarium typ. Ja, jag ger inte upp! Boken ska bli klar. Bokade en hotellnatt också, jag älskar hotell!
Lämnade ön och tog mig till mitt andra hem där jag röjde i friggeboden. Har inte använt den mer än till förråd sen jag gjorde mig av med husvagnen. I den stuvade jag in allt bråte och efter att jag inte längre hade den åkte grejerna som jag inte ville köra till återvinningen in i friggeboden.
Men jag vill inte att den bara ska vara ett slags förråd så nu tänker jag hitta någon lösning på var jag ska göra av IKEA-sängen, min uppblåsbara säng, alla julkartonger och lite annat smått och gott. 
Så lite bättre blev det redan efter en timme där inne. Sånt som jag kan slänga tog jag och la i bilen och jag hoppas återvinningen har öppet i morgon!
I morgon är det massor inplanerat!
Eva och jag ska kolla på bilar, jag ska fixa utväxten, köpa värmeljus, köpa lysrör och ved.
Ska på ett ställe på kvällen och få lite andlig spänst också, innan en ny intensiv arbetsvecka drar igång.
Men här och nu.
Undrar om det är norrsken i natt?Hittade en ljusslinga i friggeboden! Den tog jag in. Kan behövas lite mys i höstmörkret!
Och jag börjar redan längta till första advent! 

Om mig

Mitt foto
Skriver helst i hängmattan på min blommande ö, med kaffemuggen bredvid. Jag tror att det går att skriva, tänka, sjunga, måla och rabbla ord som skapar våra liv. Affirmationer är kraftfulla! Jag har skapat ett hus vid havet på det viset. Jag vägrar att delta i samtal om vinterkräksjukor och annat elände, jag vill inte ge min uppmärksamhet till det jag inte vill ha i mitt liv, eftersom jag tror att jag drar till mig det genom att fokusera på det. Det första jag tänker på när jag vaknar är allt jag har att vara tacksam över. Dagen blir alltid så bra då. Mest glad blir jag av två älskade små ungars kiknande skratt när vi busar tillsammans. Då finns inget annat, och mitt hjärta svämmar över av rosa lyckobubblor.