Sidvyer, senaste månaden

fredag 22 juli 2016

Värsta lyxiga fredagsmyset!

Jag sitter på bryggan och pratar i telefon med väninnan. 
 - Haha va kul det var att prata med någon, jag har inte gjort det på hela dan!
 - Inte jag heller, bara med hundarna, säger hon.
Och så frågar jag vad hon ska äta i kväll och var jag inte hungrig innan så blev jag tokhungrig nu. Det lät gott, hon skulle göra en gratäng.
 - Jag behöver åka in och handla, fast jag har ingen lust, gnäller jag.
Att lämna denna brygga en dag som denna tar emot, eller snarare, det får min själ att gråta blod.
Efter samtalet går jag in och kollar kyl och frys. Tänker att jag kanske har något som kan duga.
Det finns lite godsaker ser jag, och tar fram räkor och pizzabullar ur frysen. I kylen hittat jag västerbottenost, en halv avokado, philadelphiaost och vitkål som jag strimlar och gör en sallad av. Googlar "ostchips" och river små högar av min Västerbotten  och in i ugnen några minuter.Tar ner allt till bryggan, plus en kall bubbelvatten. Sedan sitter jag i kvällssolen och njuuuuuuter..torsdag 21 juli 2016

Jag tar vara på såna dagar som i dag.

Jag hann inte diska i dag heller.
Men jag hann
* bada massor
* sola
* läsa
* laga blomkålsmos med Philadephiaost i
* se hur sjöfåglarna dök vid bryggan
* sätta upp en tavla i gäststugan
* tvätta håret i havet med saltvattenschampo (håret blev helt konstigt).
* slå mig blå på benet när jag rodde i morse och skulle upp på bryggan igen
* äta jordgubbar och vispgrädde på bryggan
* plåta massor och lägga ut på Instagram 
* skriva en inbjudan till workshop
* åka ut med båten och se himlens alla färger i kväll
* njuta av en ljuvlig ledig sommardagtisdag 19 juli 2016

Omelett på flotten.

Morsan skulle vända sig i graven om hon visste.
 - Omelett ska ätas genast! Inte mer än högst tio sekunder ska gå från det att man tar av stekpannan från spisen tills omeletten ligger på tallriken och man sätter gaffeln i den!
Det var ingen lek att växa upp i den familjen.
Många regler.
Har jag berättat när jag inte fick prata i bilen mellan Gävle och stugan på vintrarna? Det blev imma på rutorna nämligen. Och då såg inte farsan vägen. Andningen skulle ske via näsan.
Med stängd mun. I tre mil.
Omeletten i morse skulle inmundigas på flotten i solen. Jag sätter igång kaffebryggaren samtidigt som äggen vispas.
Att balansera en mugg kaffe och en omelett på en papptallrik ner tiill vattnet är lätt som en plätt. Två cocktailtomater kan däremot rulla av på vägen, så dom stoppar jag i bröstfickan. I den andra fickan mobilen, eftersom jag håller på att göra affärer på "Köp och Sälj". En byrå har jag klickat på utan att riktigt veta var jag ska ha den och varför. Det går så fort ibland. 
Så var det bara madrassen till solsängen och en gaffel. Jag vill inte behöva gå två gånger. Omeletter ska ju ätas genast..
Gaffeln på papptallriken bredvid omeletten, kaffemuggen i andra handen, madrassen inklämd i armhålan.
Japp då var det klart. Tar mig nerför backen utan att något går fel, mest koncentrerad på kaffemuggen så inget spills ut. Madrassen fladdrar åt alla håll.
På landgången till flotten fastnar madrassen i åran på båten, som ligger förtöjd där, och gaffeln åker plötsligt ner i båten i det gamla regnvattnet som skulle ha östs i går, och när jag böjer mig ner och ska sätta ifrån mig kaffekoppen åker tomaterna ner i havet och i sista stund får jag tag i mobilen som är på väg efter tomaterna.
När jag fått upp gaffeln ur båten och hämtat en ny är omeletten kall och känns som en våt disktrasa i konsistensen. Kaffet är halvljummet.
Men himlen är oskyldigt blå, måsungen piper, solen strålar.
Det är tisdag på min andra semestervecka.


tisdag 12 juli 2016

Semestern har börjat.

Kvällen i går blev fin med ett vindstilla hav och sol som dalade och inbjöd till fotografering tills "lagringsutrymmet" höll på sprängas.
Igen.

Att ta bilder ger mig känslan av att kunna spara det vackra, spara och ta fram ruggiga höstkvällar när det är svart utanför fönstren och regnet står som spön i backen.
Fast det funkar ju inte så.
Jag försöker vara i nuet, närvarande med alla sinnen. I går på flotten; jag bäddade på solsängen och låg och drev i gattet. Hade yoghurt med mig och bara njöt. 
Mitt flytande vardagsrum. 

söndag 3 juli 2016

Bryggblogg 2.

Morgonkaffe på bryggan i fleecemorgonrock. Solen når inte riktigt fram ännu. Älskar att sitta här. Eller halvligga. Nu har jag släpat ut solsängen hit också. Tur att jag köpte den största flotten! Blomkrukor och solsäng och stolar, bord och min Baden-baden! Mycket blir det ...
I går läste jag mest. Regnskurarna avlöste varandra och jag varvade mellan sängen och bryggan. Läser Martina Haag  och vill inte att den ska ta slut. Det är inte en av de bästa böcker jag har läst, men helt klart hade jag svårt att lägga ifrån mig den.
Min egen skrivlust vaknar när jag läser. 
Vad väntar jag på. Jag har några böcker på gång. En faktabok, en annan ... Just nu har jag tappat bort min Mac. Jag gömmer den när jag åker bort. Sen vet jag inte var. Ibland tar jag med mig den. Och åker hem utan.
Snälla juli ge oss sol nu.
Sol och minst 16 grader i vattnet. 
Om mig

Mitt foto
Skriver helst i hängmattan på min blommande ö, med kaffemuggen bredvid. Jag tror att det går att skriva, tänka, sjunga, måla och rabbla ord som skapar våra liv. Affirmationer är kraftfulla! Jag har skapat ett hus vid havet på det viset. Jag vägrar att delta i samtal om vinterkräksjukor och annat elände, jag vill inte ge min uppmärksamhet till det jag inte vill ha i mitt liv, eftersom jag tror att jag drar till mig det genom att fokusera på det. Det första jag tänker på när jag vaknar är allt jag har att vara tacksam över. Dagen blir alltid så bra då. Mest glad blir jag av två älskade små ungars kiknande skratt när vi busar tillsammans. Då finns inget annat, och mitt hjärta svämmar över av rosa lyckobubblor.