Sidvyer, senaste månaden

måndag 28 mars 2016

Livet på loftet.

Jag älskar mitt loft. Att klättra upp där på kvällen och lägga sig är lycka.
Men när det ska dammsugas är jag mindre exalterad.
Det är trångt. Väldigt trångt. Och jag är smidig som en elefant.
Först ska jag upp på stegen med dammsugaren och slangen i handen, vilket inte heller är det lättaste.
 - Har du tänkt på att du snart fyller 60? frågade en av väninnorna fint när hon såg loftet efter utbyggnaden.
Det var några år sedan.
Nu är det gjort i alla fall. Innan morgonkaffet var jag upp där och härjade med snabeldraken.

Jag ska upp igen senare, och bädda rent.
Och lakanen jag tog ner ska tvättas och hängas ute.

För det är vår nu.

Ovh nu är kaffet klart. Det blir laxmacka till.


lördag 19 mars 2016

Earth Hour

Ja, jag minns min svärson som sa en kväll när det var Earth Hour, att man ser ju ingen skillnad! Oftast har jag ljus tända och minimalt med lampor.
Men i kväll är det inte en lampa tänd, bara ljus och brasan i kaminen.
Mysigt. Lugnt och tyst. Ingen TV. Tog fram laptopen nu när endast några minuter återstår.

I dag hämtade jag ut ett paket med kläder jag beställt. Flera klänningar, ett par brallor och en lång tröja.
Jag har varit dålig på att shoppa. Länge.
Det har gått över nu, kan jag säga. Så nu tar jag igen det med råge. Berättade jag om parfymen? Den är helt oemotståndlig. Varje kväll sprutar jag på mig och somnar i denna doftsymfoni av blommor och träslag.

Och klänningar har jag inte köpt så ofta på sistone.  Det var i september sist tror jag, när jag skulle ner till Stockholm på FUN:s 25-årsjubileum. (FUN är stället jag utbildade mig.) Jag köpte en klänning på Indiska och ett svindyrt halsband och körde ner och i rondellen vid Uppsala Norra blev jag påkörd, men det var inga skador annat än på min bil som blev intryckt på förarsidan och jag dömdes inte till nånting för alltihop var hans fel, han i bilen som dönade in i min.

På mitt jobb har det börjat en tjej som är så himla snyggt klädd i fina stickade klänningar, välsminkad och jättegullig.

Hon inspirerar mig till att vilja vara fin. Hon heter förresten nästan likadant som jag. Hade min farmor fått bestämma hade vi hetat exakt likadant.
Han som gör visitkort ringde en dag och var smått förbannad. Hur kunde vi heta så lika?! Våra efternamn är ju inte bland de vanligaste i Sverige? Och nästan samma förnamn?! Ja, vad skulle jag säga. Förstår att det kan vara förvirrande. Två som börjar på samma ställe i februari och heter så lika. Men både hennes och mina visitkort var korrekt tryckta när de kom veckan efter.

Ja hon i alla fall, får mig att vilja vara fin igen. Ha fina kläder och så. Det är bra. En behöver ju inte se ut som en luns för att man har fyllt 60.


måndag 14 mars 2016

Working.

Inte många inlägg nu för tiden.
Jag har ju jobb!
Heltidsjobb med lång resväg. Men så värt det.
En fantastisk känsla att jobba med det jag älskar att göra igen.
Finfina kollegor som inspirerar och är på samma våglängd.
Jag är så  t a c k s a m.

lördag 5 mars 2016

Grålördag!

Det här grå täcket som ligger över oss nu ... men det är bara att acceptera och hitta andra glädjeämnen än en skinande sol!
Jag är hemma igen efter två nätter på annan ort, och det är så skönt att sova i min egen säng.

I dag ska jag luncha med väninnor i stan! Det blir trevligt. Har gjort en lista på varor som ska inhandlas efter att vi träffats. Jag behöver göra matlådor till veckan så jag inte piper iväg på olika lunchbufféer igen, det blev lite mycket av det förra veckan! Alltså buffé är livsfarligt. särskilt när det finns pannkakor med vispgrädde, som jag och kollegan åt till kaffet EFTER fisken!?
Galet!

Ha en fin lördag alla!

Om mig

Mitt foto
Skriver helst i hängmattan på min blommande ö, med kaffemuggen bredvid. Jag tror att det går att skriva, tänka, sjunga, måla och rabbla ord som skapar våra liv. Affirmationer är kraftfulla! Jag har skapat ett hus vid havet på det viset. Jag vägrar att delta i samtal om vinterkräksjukor och annat elände, jag vill inte ge min uppmärksamhet till det jag inte vill ha i mitt liv, eftersom jag tror att jag drar till mig det genom att fokusera på det. Det första jag tänker på när jag vaknar är allt jag har att vara tacksam över. Dagen blir alltid så bra då. Mest glad blir jag av två älskade små ungars kiknande skratt när vi busar tillsammans. Då finns inget annat, och mitt hjärta svämmar över av rosa lyckobubblor.