Sidvyer, senaste månaden

fredag 29 januari 2016

She's still with me.

Jag är 62 år.
På lunchrasten på jobbet hittar jag ingen osthyvel till min medhavda ost. Jag letar och letar men ger upp, och tar en kniv och börjar skära tunna bitar av osten.
Då hör jag inom mig en vredgad kvinnoröst:
 - Förstör inte osten jänta!
Sextiotvå år.

torsdag 28 januari 2016

Ändrade planer.

Vi skippade pulka-turen.
Det snöar på tvären och det blåser 18m/s NV i byarna.
Jag fick jobb i dag. Har lunchat nu och ska strax ut i halkan. 
Mående:       10
Energi:            7
Tacksamhet: 10

Städade ett skåp sent i går kväll.
Slängt massa skräp.
I morse rasade prylvagnen i badrummet ihop.
Allt låg på golvet! Plåster, tvättmedel, våtservetter, nya tandborstförpackningar, 
smink, alvedon, spray, rengöringsmedel, fönsterskrapor, allt!
Jag försökte sätta ihop den där vagnen igen. Det gick så där! 

tisdag 26 januari 2016

Sol, plusgrader och tulpaner.


Åkte till stan och lunchade med bästa Maud. Därefter inhandlades en pulka på MAXI.
Den ska jag och B dra båtmotorn på, över isen, och sedan forsla den till han Pettersson. Jag måste få ordning på den. En kvinna utan fungerande båtmotor är som en fisk utan vatten.
Tulpaner har jag längtat efter sen nyår ungefär. I dag slog jag till. 
Med tulpaner följer tysta löften om vår.
torsdag 21 januari 2016

Förmiddagsfunderingar.

Jag har varit med mina barnbarn.
Först den ena, sen den andra.
Det finns ingenting som gör mig så jublande lycklig. Jag kan bara sitta och titta på dom, hur dom rör sig, de små fingrarna som enträget försöker öppna ett lock, fötterna som trummar mot golvet när det är extra bråttom.
Minspelet, det omedvetna, det som bara är. Oförställt. Äkta. 

Här och nu.
Ekorren hoppar på tallegren utanför mitt fönster. Den vet att det finns mat i granen intill, och att det går att få ner hela fågelmataren på backen, bara man kämpar tillräckligt länge. Det går också att brottas med fågelmataren där den ligger i snön, tills locket går upp och alla nötter blir tillgängliga.
Den har lyckats med det förr.

Och jag har en ledig dag.
Jag kanske skriver i dag. Eller tar en lunch med väninnan, vi pratade om det i går. Fast det skulle vara skönt att slippa åka nånstans i dag. Låta bilen stå. Kanske gå på walkabout.

Dagens affirmation:

Jag är värd att lyckas.


söndag 17 januari 2016

Sommarlängtan

Jag vill inte vara här och nu längre.
Jag vill ha sommar.
Gå ut i bara nattlinnet.
Dricka mitt morgonkaffe på bron medan koltrasten håller serenad. Ligga i hängmattan och glo på  vita sommarmoln. Simma. Åka ut med båten. Bada i månsken.
Jag vill känna doft av späda björklöv efter ett milt sommarregn. Äta sill och gräddfil med klippt gräslök. Plocka liljekonvaljer i backen och trä smultron på strå. Sitta med fötterna i havet och dricka kaffe med nybakade blåbärsmuffins. Sjunga Calle Schewens vals och äta jordgubbar. Se solglittret på vattnet och höra humlorna surra. 


Slippa fastfrusna bromsar på bilen och kyla och elände.
Fast vintern är ju vacker också.
Lite i alla fall.

lördag 16 januari 2016

Rensa 200 saker på 20 dagar!

Genom en Facebook-vän fick jag syn på en utmaning som startade den 11:e januari, det hela går ut på att göra sig av med 200 saker på 20 dagar.
Om du har Facebook kan du söka på SMPL och läsa på sidan. Det är fler utmaningar på gång, jag nöjer mig med den här så länge.

Dag 1 var det så enkelt som att man skulle göra sig av med en sak man irriterar sig på. Jag tog en gammal glasljusstake som jag tröttnat på. Väck med den.

Det har varit uppgifter som att rensa en låda i köket.
En låda blir tre för mig. Har jag börjat så är det ju roligt att ta resten också.
Hade det stått (jag får mail varje morgon med dagens uppgift), "rensa alla lådor i köket" hade jag inte orkat.
Jag vill ha det lätt!
I dag skulle man rensa plastpåsar och sån´t. Det slutade med fyra kassar av skräp, påsar, metallskräp, papper och annat som sorterats i olika behållare och ska köras iväg pronto, plus ett nystädat och uttorkat köksskåp som jag fått negativ energi av varje gång jag har öppnat det för att kasta skräp eller lägga dit en ICA-kasse.

Jag är så nöjd.

Och än är det många dagar kvar att fortsätta rensa på!lördag 9 januari 2016

Vinter.

Jag har det ganska bra.
Plogvallen är bortskottad för den här gången. Plogvallar ger mig ångest. Rätt vad det är blir dom en meter höga, blytunga och hårda. Och så kommer jag inte ut med bilen.
Det är då jag bestämmer mig för att kontakta en mäklare.
Men nu. Den vita vackra vinterskogen utanför fönstren. Lugnet. Elden i kaminen. Sinnesron som råder inuti.
Tacksamheten.
Det är lördag eftermiddag. Snart kväll.
Jag har kaffe så det räcker ett par bryggningar till. Det är värre med mat men det finns ägg, grädde och lite grönsaker. Det löser sig. Jag behöver inte åka till stan i dag.
Allt är bra.


onsdag 6 januari 2016

Write them down on a paper ...

God fortsättning på 2016!

I dag sov jag till halv elva.
Jag trodde inte det var sant när jag tittade på mobilen.
Men det var nog välbehövligt, de senaste dagarna har jag haft en morgonpigg liten älskad unge här, och då har det inte blivit så många timmars sömn.

Ute är det svinkallt. Men vackert. Äntligen lite ljusare, det är det fina med snön.

Jag sitter här med kaffet, mitt livselixir, några tända ljus och njuter. Efter min walkabout ska jag göra en brasa. Det är kallt i huset.

Inför det nya året har jag bestämt mig för att skriva ner några mål.
Jag ska skriva dem på papper, eftersom jag tror det är mycket mer verksamt än att skriva på mobilen, plattan eller datorn.

För två år sedan skrev jag ner några saker, som om det redan var verklighet.

Glömde väl bort det där, och hittade sedan den där anteckningsboken, och upptäckte att det jag skrivit ett år tidigare hade hänt! Det hade stämt in exakt! Jag minns att jag skrev en summa pengar, som jag ville ha, och jag ljuger inte; exakt den summan hade rullat in på mitt konto!

Jag följer några konton på Instagram där det går att läsa mycket om att skriva mål, och vikten av att skriva med sin handstil, på ett papper, betonas ofta.
Här ett exempel från @thinkgrowprosper:Fast jag har sett att det verkligen funkar, så har jag inte provat igen, och vet ni, jag tror det är av rädsla. Rädsla för att det bara var den där gången det slog in, rädsla för att det inte ska hända igen.
Och?
Händer det inte så händer det inte.
Men jag tänker prova igen
Det kostar inget att försöka.
Om mig

Mitt foto
Skriver helst i hängmattan på min blommande ö, med kaffemuggen bredvid. Jag tror att det går att skriva, tänka, sjunga, måla och rabbla ord som skapar våra liv. Affirmationer är kraftfulla! Jag har skapat ett hus vid havet på det viset. Jag vägrar att delta i samtal om vinterkräksjukor och annat elände, jag vill inte ge min uppmärksamhet till det jag inte vill ha i mitt liv, eftersom jag tror att jag drar till mig det genom att fokusera på det. Det första jag tänker på när jag vaknar är allt jag har att vara tacksam över. Dagen blir alltid så bra då. Mest glad blir jag av två älskade små ungars kiknande skratt när vi busar tillsammans. Då finns inget annat, och mitt hjärta svämmar över av rosa lyckobubblor.