Inlägg

Visar inlägg från oktober, 2015

Att följa hjärtat.

En sak jag har lärt mig äntligen, är att följa hjärtat, eller magen eller vad det är.Förr gjorde jag inte det, och shit vad det har kostat! Ibland säger huvudet något annat än känslan. Ofta är det rädslorna som sitter där. Att ta beslut på rädsla är inte bra för mig. Jag följde nyss min magkänsla och sa nej till något, medan rädslan i mig satt och hamrade i skallen att jag var galen som sa nej, och tänk om hit och tänk om dit, men jag stod kvar i mitt beslut och nu känns det bara rätt till hundra. Det tar tid att komma fram till olika saker för mig ibland. Envis. Med ett starkt ego. Se'n kom tilliten och den växer i mig hela tiden. Får mer och mer fäste. Det är så skönt. Saker och ting behöver antagligen ta tid. Erfarenheten är en klok lärarinna men hon skickar dyra räkningar.

Den vår de svaga kallar höst!

Bild
I morse nere vid havet var det alldeles underbart.
Jag gillar morgnar.
Men jag gillar att sova också, länge, så det blir en inre konflikt ibland.
Men mer och mer ofta väljer jag att kliva upp. Vara närvarande i gryningen.


Underbara höstdagar och jag tänker fokusera på solen, färgerna och glädjen som finns inuti trots det tragiska som hänt på en skola.
Jag  tände ljus speciellt i går.
Jag har bett.


Det är väl vad jag kan göra här och nu.


För övrigt är det skönt att det ska bli helg!


Önskar er allt gott.

Been here before ...

Bild
När man sitter i en kall bil och tomglor för att man inte vill att känslan ska försvinna 

Work-Shop

Den sjunde november kommer en endagars workshop att arrangeras i Kungsgården i Gästrikland.


Det handlar om att bryta mönster som inte för dig framåt, om upprepande av dysfunktionella relationer, om att inte känna sig värdefull, om gamla budskap som funnits sedan barnsben, verbala eller på andra sätt inpräntade, och här finns verktyg att fånga för att göra positiva livsförändringar!


Först till kvarn!


Datum: 7/11 2015
Tider:  10 - 17


Maila heladittliv@live.se för mer info.En present. Varje månad. Till mig själv.

Bild
Jag har börjat prenumerera på GLOSSYBOX.Varje månad komner en present i min postlåda. En överraskning.  Något som gör mig glad!  Den första boxen kom i går och jag är så nöjd.
Inte nog med att innehållet är fantastiskt, det kommer i en fin lyxig liten kartong med lock. En kartong att till exempel ha i hyllan och samla minnen i. Jag ska samla saker som jag fått av mina små gull. En kartong för varje lillhjärta.
Vill du ge dig själv en överraskning varje månad?  Här är länken.
https://www.glossybox.se/referal?CI=MTEzMzY2

Och det är ingen bindningstid!!

Lurar mig själv.

Bild
Det finns en inre sabotör i mig.En som ogillar att göra sånt som är bra. Som att röra på mig. Ordet "promenad" har jag bytt ut mot "walkabout". Det låter mindre ansträngande. En handledare jag hade en gång berättade att hon brukar lura sig själv. I dag gjorde jag det. Tog på mig en jacka i syfte att gå till brevlådorna. Sedan fortsatte jag på min walkabout. Gick i skogen. Länge.  Plockade lite tranbär.  Luften är skön att andas den här tiden. Färgerna på träden ... havets knallblå mot himlens purpurfärgade. Dofter av fallna löv på stigen. Älskar hösten.

Lite blykänsla.

Bild
Har lite tung känsla i kroppen efter nattpass igen. Men är tacksam för varje tillfälle jag får till att jobba.Soffläge och ute skiner solen och här ligger jag och inte orkar. Jag vill ha inspiration, kraft, lust, fartiboxen! Och så minns jag hur det var i min utmattning. Då var det så här hela tiden. Nu handlar det om en enda dag.  Ändå finns det lite vilja till att t ex kolla på film. Eller läsa en bok. Det är lätt att fastna med min iPhone. Fippla runt på Instagram och FB.  Det får va så. Helst vill jag sova. Men i morgon vill jag vakna tidigt. Får hålla i så jag kan sova i natt. En walkabout vore bra. Jag ska. Se'n. Så här vackert var det i morse, när jag kom hem från jobbet.