Inlägg

Visar inlägg från augusti, 2015

Sista morgonen i augusti.

Spegelblankt på viken.Totalt tyst. Yoghurt med melon. Kaffe. Inget jobb i dag heller. Allt är som det ska. Jag tänker inte oroa mig. Bara njuta av solen och havet.

Från hängmattan.

Bild
"Det verkar bli en fin dag i dag"...Ledins texter ekar i mitt huvud efter konserten igår. Men himmel! För en öbo blev det nästan brutalt med så mycket folk på en gång. Jag är liksom inte van. Van vid folkmassor. Van vid köandet till toaletter. Van vid fulla dalmasar som tvångsdansar med sina stackars flickvänner till "I natt är jag din". Och hon vill inte. Och han tror att han är skitläcker när han drar händerna över hennes höfter. Jag ser hur hon balanserar ilskan för att inte han ska bli sårad. Eller arg. Vad vet jag. Hon försöker ta bort honom. Han klänger. Hon skäms. Och jag känner igen. Och tänker, vad har hon i bagaget som hon behöver ta hand om, för att inte längre låta sig utsättas? I dag: Fortfarande inte ett moln så långt ögat kan se (ni ser, jag har fastnat). Hängmattan, där det fortfarande är skugga. Min Mac och jag. Bokskrivandet fortsätter. En talgoxe kvittrar lite. Annars bara tysssssst ...

Tidig morgon.

Bild
Jag vet inte vad det är med mig i dag, men jag sitter på verandan och äter frukost redan, insvept i filten.Dimman lättar över viken. Det är ganska kyligt.
Och jag har varit på promenad runt ön. Alltså?! Måste vara mina oregelbundna arbetstider som gör att jag vaknar fyra på en ledig dag, eller är det min själ som längtar efter att uppleva gryningen här på ön en gång till innan jag flyttar in till fastlandet? Tacksam är jag. För soluppgången över havet, för kaffet här och nu, och ännu en sommardag att få njuta av.

Sommar ~ underbara tid!

Bild
I dag paddlar jag med kanadensaren.

Tvättar fönster.

Det skulle regna hela dan i dag enligt olika väder-forcasts.Men här skiner det upp nu. Jag har tvättat fönster här i stugan och ska nog baka lite gott senare.  Kanske tar jag fram sopkvasten också, jag får se. När jag åt frukost i tiotiden såg jag ekorren skutta runt nere vid båthuset. Över viken seglade hägern, som med sitt varningsläte är bättre än någon vakthund. Den sitter ofta på fastlandet på en sten och vakar över ön och viken.  Här är jag lycklig.  Stugan har inte bara positiva energier. Dåliga minnen sitter fortfarande i väggarna.  Björkriset under sängen, tjatet, hoten och bitterheten... Fysisk och psykisk misshandel som gjorde skador i ett barns och tonårings själ. Ett barn som var jag, och som redan var trasigt efter en uppväxt i alkoholism i min första familj. Men i dag fylls stugan av kärleksfull samvaro och kiknande skratt från två små gullungar. Här doftar det av nybakade blåbärsmuffins, barnsånger sjungs och sagor läses, vi åker på båtturer, badar och leker. Däremellan njuter j…

Life is so good!

Bild
Ledig måndag.Sol, blå himmel. Jag steker bananpannkakor till frukost.
Skriver på boken en stund. Det kommer viktiga ord.
När jag är utanför gäststugan, som är tom, knackar det därinifrån. Fem knackningar. Ja, jag menar det jag skriver. För säkerhets skull öppnar jag dörren och kollar under sängarna. Men den som knackade syns inte till.
Nu har jag grundmålat räcket på verandan. Dagen är min. Havet ropar, jag vill. Ön blommar. Fjärilar och humlor samlas.

Det är början av augusti och många sommardar återstår!