Sidvyer, senaste månaden

onsdag 18 november 2015

Livrädd.

Var hos tandläkaren i dag. Jag ringde för jag hade tandvärk.
Kände fel. (?)
I den tanden jag tyckte mig ha ont var det alls inget fel. Han knackade och tog röntgenplåtar och höll på.
Ingenting pekade på att det var nåt tok.
 - Då kan jag gå då, sa jag.
Men naturligtvis hittade tandläkar'n ett hål på dataskärmen i en annan av mina tänder.
 - Det är du som bestämmer, sa han.
Som jag brukar säga åt mina patienter som inte direkt hoppar jämfota av glädje över att behöva gå i behandling.
Så jag tänkte att det är väl lika bra. Dan är ju ändå förstörd liksom.
Usch vad jag är rädd när jag ligger där i tandläkarstolen. Och så försöker jag tänka på lyckliga stunder i mitt liv. Alla stunder på och i havet och på hur mina barnbarn låter när dom skrattar och campingsemestrar när mina barn var små och hur det var när jag tog studenten och hade druckit Gröna Hissen hemma hos Marianne på morgonen och hur det kändes att vara kär för första gång och sån't.
Inte hjälpte det.
Då började jag muta mig själv i tanken.
 - Du kan få en Tomte-latte när det är klart. Eller kanske ska vi ta och kolla på en bodylotion eller en ny bil? Eller en röd klänning? Sån som Tiina skrev om på Facebook? Du kan få VAD DU VILL.
Så håller jag på.
Efteråt vill jag bara gråta men man får ju skärpa sig.
Men nu blir det en latte i alla fall.
Fast ingen Tomte-latte.
Det får vänta.

2 kommentarer:

  1. uscha uscha tandläkaren är inte kul alls :( blev det ngn tomtelatte eller annan liten belöning, det är man värd ibland tycker jag. Idag var jag på hälsokoll då köpte jag mig ett doftljus som jag önskat mig länge.... kram från Tiina

    SvaraRadera
  2. Ingen Tomte-latte men en vanilj ... det finns bara Tomte-latte på Espresso House och det ligger i Valbo! Kram!

    SvaraRadera

Om mig

Mitt foto
Skriver helst i hängmattan på min blommande ö, med kaffemuggen bredvid. Jag tror att det går att skriva, tänka, sjunga, måla och rabbla ord som skapar våra liv. Affirmationer är kraftfulla! Jag har skapat ett hus vid havet på det viset. Jag vägrar att delta i samtal om vinterkräksjukor och annat elände, jag vill inte ge min uppmärksamhet till det jag inte vill ha i mitt liv, eftersom jag tror att jag drar till mig det genom att fokusera på det. Det första jag tänker på när jag vaknar är allt jag har att vara tacksam över. Dagen blir alltid så bra då. Mest glad blir jag av två älskade små ungars kiknande skratt när vi busar tillsammans. Då finns inget annat, och mitt hjärta svämmar över av rosa lyckobubblor.