Sidvyer, senaste månaden

torsdag 1 januari 2015

Gott nytt år!

Nyårskonsert från Wien, en tradition vi hade i familjen där jag växte upp. Som tonåring var jag måttligt road.
Numera är det sällan jag missar den.
Medan jag lyssnar målar jag lite. Jag har ju försiktigt och med andlös förskräckelse börjat dutta färg på såna där vad-det-nu-heter. Canvassaker.
I dag provade jag oljefärg.
Jag har en fråga här och nu: Hur gör man ren händerna från oljefärg?!
Solen lyser över glansiga småvägar men jag ska våga mig ut i halkan på en walkabout har jag tänkt.  
Nyårsdagen.
En gång gifte jag mig just på nyårsdagen.
Då var det minus 30 grader och jag var alldeles lycklig och ringen hade sju diamanter och gnistrade ikapp med snökristallerna och mina ögon.
I brudbuketten fanns blå hyacinter och ginst, samt rosor.
Den doftade gudomligt gott.
Jag älskar fortfarande doften av hyacinter.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om mig

Mitt foto
Skriver helst i hängmattan på min blommande ö, med kaffemuggen bredvid. Jag tror att det går att skriva, tänka, sjunga, måla och rabbla ord som skapar våra liv. Affirmationer är kraftfulla! Jag har skapat ett hus vid havet på det viset. Jag vägrar att delta i samtal om vinterkräksjukor och annat elände, jag vill inte ge min uppmärksamhet till det jag inte vill ha i mitt liv, eftersom jag tror att jag drar till mig det genom att fokusera på det. Det första jag tänker på när jag vaknar är allt jag har att vara tacksam över. Dagen blir alltid så bra då. Mest glad blir jag av två älskade små ungars kiknande skratt när vi busar tillsammans. Då finns inget annat, och mitt hjärta svämmar över av rosa lyckobubblor.