Inlägg

Visar inlägg från oktober, 2014

Stjärnklart.

Bild
Det är stjärnklart i kväll.Kallare än i går. Mer som oktober. Jag tycker det är jättemysigt att somna till ljudet från elden i kaminen. Det ska jag göra nu. Äntligen ska jag få sova. I kylen står en chia-pudding. Den ska jag ha till frukost. Så gott och kolossalt nyttigt!
Örat har undersökts i dag. Glotts i med mikroskop. Petats i och lysts. Jag har vätska bakom trumhinnan. I båda. Det sjunger och fioler gnids i olika tonarter i ett av dom. Jag hör aldrig vad dom säger på TV:n hemma hos mina nära och kära. Hur jag än anstränger mig hör jag inte. Kanske ett ord här och ett där. Läkaren tror att violinkonserten kan upphöra så småningom, och att hörseln kommer tillbaka. Jag ska få remiss till "öron" på sjukhuset.
Jag tror det blir bra.
För övrigt är jag tacksam i dag med.
God natt.

Längtan.

Bild
Längtar efter att sätta fötterna på mjuk skogsstig och tar på mig mina gamla slitna vinterkängor som Maud tipsade om för typ 12 år sen. Extrapris på ICA MAXI. Har bytt skosnören otaliga gånger och jag älskar dom.

Efter två jobbnätter är hjärnan i dvala. Att vandra runt i ett höstregn gör gott.
Jag sitter i vindskyddet vid tjärnen en stund och mediterar. Regnet på tjärnens vattenyta, vinden i träden, oktoberskymningen.

Alla färger som är. Hundra nyanser av brunt, av grått, blått. Och löven på stigen. Här i skogen och vid havet fyller jag på med energi och sinnesro.  Jag vet inte hur det skulle vara att leva utan  längre.

Vid havet står de vindpinade tallarna. Stadigt med rötterna i marken står dom där. Raka. Stolta.   Eviga.

Jag kommer hem och tänder ljus. Inga lampor. Bara massor av värmeljus. Duschar mig varm, länge. Det finns färdig mat i kylen. Lax med fetaost.
Jag längtar lite efter snö.

Dagen i dag

Går du just nu omkring och oroar dig för något/någon?
Skulle du kunna få en bättre dag om du i stället valde att tänka på något som gör dig glad?
Skulle det vara möjligt för dig, att bara för en stund, en timme i taget, släppa din oro, andas med magen och vara i nuet?
I nuet finns ingen oro, ingen ångest.
Nuet är det enda vi har.
Att oroa sig är att slösa bort sekunder, minuter, timmar, dagar, veckor, månader och år av ditt värdefulla liv.
Finns det här och nu, något du kan påverka, för att din oro ska försvinna?
Kan du i handling förändra något för din egen sinnesfrids skull?
Om inte ~ visualisera att du lägger dina orostankar i en bubbla, som du sedan blåser iväg, upp till Universum att ta hand om.
Lämna över.
Släpp.
Ingenting blir bättre av att vi oroar oss.
Att i stället fråga;  VAD BEHÖVER JAG, just nu, för att göra mig själv så glad det bara går, eller för att må bättre, är en bra idé.
I dag är det onsdag. I dag är den enda dag du har.
Gårdagen har passerat. Den kan du inte län…

Jag vill mååååååla!

Jag var på en konstutställning i dag på Lättings.Några alster gav mig inspiration och längtan att måla. Den längtan tog mig vidare till Panduro i Valbo och där köpte jag lite färg och såna där som man målar på vaddetnuheter och jag vet precis vilka färgnyanser jag vill måla med! Det ska vara färger som jag hittar i skogen nu på hösten vid de tre stenbumlingarna där vettarna bor, och frågan är bara hur jag ska få till det med färgen och formen och filurerna som jag kan föreställa mig bor i mossan? Och så ska jag ha klassisk musik som strömmar ur högtalarna när jag målar. Bergakungens sal eller nåt. Jag ska ha rutig flanellskjorta med linne under, och dom där slaimiga taitsen och en scarf knuten runt håret och så ska jag signera tavlorna med mitt flicknamn. Det matchar den kreativa delen av mig mer än det jag heter nu. Förresten vet jag inte vad det är som gör att jag fortfarande heter det jag hette som gift. Förut var det för att jag ville heta som barnen men herre Gud nu är dom gifta och he…

Sommarfeeling igen!

Bild
Det blev ännu en stund i hängmattan i dag innan jag tog ner den. Jag monterar ner sommaren bit för bit. Lite i taget.  Båtupptagning återstår. Men det känns långt bort en dag som den här.

Tillit, kvinna, tillit!

Bild
Inget jobb i dag heller.Men jag behövde den här dagen till att gå på walkabout. Stå på piren och känna vinden och regnet mot mitt ansikte, finna svar på mina outtalade frågor och andas!


Jag frostade av kylen och frysen, det forsade och droppade och rann. Fåglarna fick gammal upptinad butterkaka på stenen nere vid vattnet, och under tiden isen smälte i kylen löste jag korsord och drack kaffe med After Eight.
Hösten är en underbar årstid. Jag blir mer rofylld än nånsin. För mig är den totalt kravlös, inbjudande och trygg. Jag älskar nyanserna i naturen, dofterna, vindarna, mossans mjuka matta och de dalande löven. Jag älskar havets grymma kraft när Nordanvinden piskar vågorna mot stenarna, det ger mig en känsla av att vara liten, totalt maktlös och i händerna på en högre kraft.


Jag tänker lita på den kraften i dag också. Jag fick en ledig dag. En dag för påfyllning av näring till min själ, och allt är som det ska.

Gamla recept.

Bild
Får gäster i kväll och letade i minnet efter ett recept på en god fisksoppa som jag fick för många år sedan av min barndomsvän.Sökte på "fisksoppa" i mailen och fick några träffar, men inte just den. I en låda har jag en hög på ca två dm med recept. Handskrivna, utprintade, utrivna ur olika tidningar. Recept jag sällan använder, men som kan vara bra att ha. Utifall. Det var bara att ta tag i den där recepthögen. Och jag letade och letade. Många av recepten väckte minnen. Fester och olika romantiska fredagsmiddagar med someone special varvades med smala recept från Viktklubb och Viktväktarna och mina barns favoriträtter. Till sist hittade jag soppreceptet jag sökte, nästan längst ner i högen, och nu puttrar soppgrytan på spisen.

Jag rensade ut lite i den där högen också. Recept som jag aldrig använt mig av, och såna jag inte vill ha längre. Lite har jag förändrat mina kostvanor, tack och lov. Gästerna ska sova med mig på ön! Det blir antagligen en sen och stjärnklar natt med djupa samta…

Föreläsning.

Höstlöven från Asken på min gård singlar ner mot marken i en oavbruten ström. Jag gick ut i pyjamasen efter ved och tände en brasa innan frukost. Talgoxen frågade om jag hade något gott, och jag la ut solrosfrön från Risenta till honom. Skalade. Därefter gjorde jag en omelett med fetaost och tomater på, och en smoothie. Ja, till mig, alltså.  I helgen var jag i Stockholm. Bland annat var jag på Lancômekonsultation, kostnadsfri, på Åhléns. Tjejen som sminkade var jätteduktig och trevlig. Det kändes lyxigt att sitta där och bli ompysslad. Och snygg blev jag!
På söndag ska jag ha en föreläsning om medberoendet och ge lite verktyg till hur man tar sig ur det. Inget man löser i en grisblink men allt börjar med att bli medveten. Släppa förnekandet.
Föreläsningen är på S. Stapeltorgsgatan 3 A i Gävle och börjar kl 17.
Vill du veta mer, maila på heladittliv@live.se
Ha en vacker måndag, kom ihåg att fokusera på det som ger dig glädje!

Mesfrisyr.

Bild
Det värsta jag vet är att se snäll och ordentlig ut i håret. Tantig. Fjompig. Slätkammad. Mesig. Med page och för kort lugg.Jag vill se busig ut. Bråkig. Som om jag just stigit i land efter en båttur i 18 m/s. Eller som jag kan se ut efter en disconatt på Cinderella. Som efter en höststorm eller ett jävla åskväder. Vild. Rebellisk. Uppkäftig. Min frissa är barnledig. I ren panik ringer jag runt och får en tid tidigt dagen därpå. Dagen som är i dag. Jag förklarar så tydligt jag kan hur jag vill se ut. Och hur jag INTE vill se ut.  - Jag vill inte ha nån mesig tantfrisyr! Hon förstår. Tror hon. Tror jag. Tills jag ser resultatet. Det är en halvtimme kvar tills bussen ska gå och ingen tid att börja förklara att det var INTE så här jag sa! Men jag kan bli ordförande i Mespropparnas riksförbund nu, eller i syföreningen i Skulturp eller servera kyrkkaffet i Norrhammar. Det är nu jag förstår vad det är som driver folk att pierca ögonbrynen med taggtråd.  Dom vill inte se ut som mesar, helt enkelt.