Sidvyer, senaste månaden

torsdag 2 oktober 2014

Mesfrisyr.

Det värsta jag vet är att se snäll och ordentlig ut i håret. Tantig. Fjompig. Slätkammad. Mesig. Med page och för kort lugg.
Jag vill se busig ut. Bråkig. Som om jag just stigit i land efter en båttur i 18 m/s. Eller som jag kan se ut efter en disconatt på Cinderella. Som efter en höststorm eller ett jävla åskväder.
Vild.
Rebellisk.
Uppkäftig.
Min frissa är barnledig.
I ren panik ringer jag runt och får en tid tidigt dagen därpå.
Dagen som är i dag.
Jag förklarar så tydligt jag kan hur jag vill se ut. Och hur jag INTE vill se ut.
 - Jag vill inte ha nån mesig tantfrisyr!
Hon förstår.
Tror hon.
Tror jag.
Tills jag ser resultatet.
Det är en halvtimme kvar tills bussen ska gå och ingen tid att börja förklara att det var INTE så här jag sa!
Men jag kan bli ordförande i Mespropparnas riksförbund nu, eller i syföreningen i Skulturp eller servera kyrkkaffet i Norrhammar.
Det är nu jag förstår vad det är som driver folk att pierca ögonbrynen med taggtråd. 
Dom vill inte se ut som mesar, helt enkelt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om mig

Mitt foto
Skriver helst i hängmattan på min blommande ö, med kaffemuggen bredvid. Jag tror att det går att skriva, tänka, sjunga, måla och rabbla ord som skapar våra liv. Affirmationer är kraftfulla! Jag har skapat ett hus vid havet på det viset. Jag vägrar att delta i samtal om vinterkräksjukor och annat elände, jag vill inte ge min uppmärksamhet till det jag inte vill ha i mitt liv, eftersom jag tror att jag drar till mig det genom att fokusera på det. Det första jag tänker på när jag vaknar är allt jag har att vara tacksam över. Dagen blir alltid så bra då. Mest glad blir jag av två älskade små ungars kiknande skratt när vi busar tillsammans. Då finns inget annat, och mitt hjärta svämmar över av rosa lyckobubblor.