Sidvyer, senaste månaden

söndag 17 augusti 2014

Öbo forever

Ibland leker jag med tanken på hur det skulle vara att bo här på ön.
Bo här på riktigt.
Inte bara sommarmånaderna.


Mellan maj och säg november skulle det inte vara några problem. Jag skulle lätt kunna ta mig härifrån och det skulle gå bra att hämta vatten i havet till disk och hygien.
Jag skulle fortsätta som nu under sommaren, att lyssna på Sjörapporten på P1 och läsa böcker av Tommy Hellsten, Deepak Chopra, Tomas Sjödin och Melody Beattie.
Jag skulle också skriva oftare på mina egna påbörjade romaner ett visst antal timmar varje dag och antagligen bli klar nån gång. 
Jag skulle, som nu, lyssna på Evert Taube och Ella Fitzgerald och Billie Holiday. På CD. Inte på Spotify.
Jag skulle fortsätta betrakta molnen vid horisonten och njuta av ljuset över Ormviken. 
Och jag skulle lösa korsord.
Riktiga korsord.
Med penna.
Men vintertid är det mer komplicerat.
Fast det finns dom som har gjort det!
Kanske senare.
Kanske när jag blir pensionär.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om mig

Mitt foto
Skriver helst i hängmattan på min blommande ö, med kaffemuggen bredvid. Jag tror att det går att skriva, tänka, sjunga, måla och rabbla ord som skapar våra liv. Affirmationer är kraftfulla! Jag har skapat ett hus vid havet på det viset. Jag vägrar att delta i samtal om vinterkräksjukor och annat elände, jag vill inte ge min uppmärksamhet till det jag inte vill ha i mitt liv, eftersom jag tror att jag drar till mig det genom att fokusera på det. Det första jag tänker på när jag vaknar är allt jag har att vara tacksam över. Dagen blir alltid så bra då. Mest glad blir jag av två älskade små ungars kiknande skratt när vi busar tillsammans. Då finns inget annat, och mitt hjärta svämmar över av rosa lyckobubblor.