Sidvyer, senaste månaden

tisdag 13 maj 2014

Vårglädje i mitt hjärta. #blogg100 Dag 74

Det är varmare i dag.
Jag älskar stunden som är nu.
Jag sitter at the porch i pyjamasbyxor, raggsockor och indianjackan med örnen på ryggen, som jag tveksamt köpte på en marknad för många år sedan, men är lycklig över nu.
Kaffemugg och kikare och alla vårens fåglar och jag.
I stunden som är nu skulle jag kunna stanna forever.
Björken med solljuset, himlen med sommarblått och vaddvecksmoln. Ni vet, som bomullen i påsar, som är lagd i veck.

I går när jag skulle åka hem från min arbetsplats halvvägs till Oslo var jag halvdöd av trötthet. Mitt mående var i den gråaste av grå nyanser, tills jag ringde min vän C, som sa det är inget konstigt. Du har just avslutat penicillinkur nr 2 efter en lunginflammation.
Javisstja.
Så var det.
Jag får vara trött.
Det är så lätt att glömma för mig, när penicillinet är slut tror jag att nu är allt som vanligt. Som innan.

Jag kände lite sorg i går på mitt jobb. Sorg att det är slut på mitt vikariat på fredag. Det har varit en glädje att jobba där. Jag har trivts så bra, både med kollegor och min chef och mina arbetsuppgifter.
Men nu väntar något nytt. 
Vad det är vet jag inte, och behöver inte veta nu heller.
Men jag har en vision.
Jag tänker hålla kvar den.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om mig

Mitt foto
Skriver helst i hängmattan på min blommande ö, med kaffemuggen bredvid. Jag tror att det går att skriva, tänka, sjunga, måla och rabbla ord som skapar våra liv. Affirmationer är kraftfulla! Jag har skapat ett hus vid havet på det viset. Jag vägrar att delta i samtal om vinterkräksjukor och annat elände, jag vill inte ge min uppmärksamhet till det jag inte vill ha i mitt liv, eftersom jag tror att jag drar till mig det genom att fokusera på det. Det första jag tänker på när jag vaknar är allt jag har att vara tacksam över. Dagen blir alltid så bra då. Mest glad blir jag av två älskade små ungars kiknande skratt när vi busar tillsammans. Då finns inget annat, och mitt hjärta svämmar över av rosa lyckobubblor.