Sidvyer, senaste månaden

måndag 26 maj 2014

#blogg100 Bråkigt hav and I love it! Dag 87

Jag stod och lät nordan piska liv i mig nyss.
Ett bråkigt hav är det bästa som finns. Så skönt. Befriande. Som en Stones-konsert när hela jorden vibrerar och inget annat finns än dunket, volymen, trummorna i magen och han, sångar'n, med sin mjuka cockneydialekt och suggestiva moves.
Det väcks något i mig när jag står där vid havet. En urkraft.
Jag vet inte vad det är.
Jag känner mig både liten, vild, och stark som en björn.


Helst vill jag att det ska blåsa som aldrig förr. 
Bring it on liksom.
I alla fall känns det så när jag står där.
Inte när jag är hemma. Då är jag ett ynk som är rädd att det ska bli som i oktober 2006.
Det ska jag inte trötta ut er med nu men det blåste 25 m/s och träden föll och strömmen gick och jag satt med katten i knä och grät.
Så.      

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om mig

Mitt foto
Skriver helst i hängmattan på min blommande ö, med kaffemuggen bredvid. Jag tror att det går att skriva, tänka, sjunga, måla och rabbla ord som skapar våra liv. Affirmationer är kraftfulla! Jag har skapat ett hus vid havet på det viset. Jag vägrar att delta i samtal om vinterkräksjukor och annat elände, jag vill inte ge min uppmärksamhet till det jag inte vill ha i mitt liv, eftersom jag tror att jag drar till mig det genom att fokusera på det. Det första jag tänker på när jag vaknar är allt jag har att vara tacksam över. Dagen blir alltid så bra då. Mest glad blir jag av två älskade små ungars kiknande skratt när vi busar tillsammans. Då finns inget annat, och mitt hjärta svämmar över av rosa lyckobubblor.