Sidvyer, senaste månaden

måndag 2 januari 2012

Om oro och chokladmousse.

När jag är orolig, vilket jag numera sällan är, eftersom jag tränar hårt på att vara i nuet, och i nuet finns ingen oro, ingen ångest, men när jag ändå inte klarar av att vara här och nu, och oron tar struptag på mig, då äter jag.

Nyss kom jag på mig själv med att stå framför kylskåpet och plocka ut en förpackning med chokladmousse och en tvåa grädde, börja vispa som en besatt, och när jag sedan läste på paketet att moussen skulle stå kallt i t j u g o minuter kände jag i hela kroppen att jag bara inte kommer att kunna stå ut med att vänta så länge!

Irriterande!

Men under tiden hackade jag Cashewnötter och tog fram en näve minimarschmallows, och skar en halv banan i skivor.

När så äntligen denna eviga tid av tjugo minuter hade gått, eller, ja, en kvart då, bara smackade jag på grädden på moussen, och hävde över resten och satte mig i soffan och bara smackade i mig alltihop.

Om jag hade hunnit hade jag ju kunnat ta en bild.

1 kommentar:

Om mig

Mitt foto
Skriver helst i hängmattan på min blommande ö, med kaffemuggen bredvid. Jag tror att det går att skriva, tänka, sjunga, måla och rabbla ord som skapar våra liv. Affirmationer är kraftfulla! Jag har skapat ett hus vid havet på det viset. Jag vägrar att delta i samtal om vinterkräksjukor och annat elände, jag vill inte ge min uppmärksamhet till det jag inte vill ha i mitt liv, eftersom jag tror att jag drar till mig det genom att fokusera på det. Det första jag tänker på när jag vaknar är allt jag har att vara tacksam över. Dagen blir alltid så bra då. Mest glad blir jag av två älskade små ungars kiknande skratt när vi busar tillsammans. Då finns inget annat, och mitt hjärta svämmar över av rosa lyckobubblor.