Sidvyer, senaste månaden

tisdag 17 januari 2012

Mina fötter

Mina fötter.
Dom har varit med.
I min bok "God morgon God morgon likör" (som du kan beställa på ordrike@live.se för 180 pickadoller med frakt) skrev jag ett helt litet kapitel som en kärleksförklaring till mina fötter.
Gud så dom har kämpat.
Burit på denna kropp i över 50 år.
Dansat i för trånga skor, svettats i för varma stövlar, plågats timme ut och timme in på asfaltsstumma trottoarer och så vidare och så vidare.
Men dom har haft det bra också.
I havsvattnet under heta sommardagar har dom hängt ner från relingen, och dom har vilat i solen och hoppat på stränder och masserats med oljor och krämer.

Nu.

Nu är dom raspiga, torra, olyckliga och oälskade. Dom känner sig säkert oälskade i alla fall. Fast jag älskar dom. Det gör jag.
Jag ringde nyss fotvården och beställde tid.
Vi ska dit nästa vecka, mina fötter och jag.
Bli omhändertagna.
Jag längtar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om mig

Mitt foto
Skriver helst i hängmattan på min blommande ö, med kaffemuggen bredvid. Jag tror att det går att skriva, tänka, sjunga, måla och rabbla ord som skapar våra liv. Affirmationer är kraftfulla! Jag har skapat ett hus vid havet på det viset. Jag vägrar att delta i samtal om vinterkräksjukor och annat elände, jag vill inte ge min uppmärksamhet till det jag inte vill ha i mitt liv, eftersom jag tror att jag drar till mig det genom att fokusera på det. Det första jag tänker på när jag vaknar är allt jag har att vara tacksam över. Dagen blir alltid så bra då. Mest glad blir jag av två älskade små ungars kiknande skratt när vi busar tillsammans. Då finns inget annat, och mitt hjärta svämmar över av rosa lyckobubblor.