Sidvyer, senaste månaden

fredag 28 oktober 2011

Jag vill inte skriva om ...

... sån't som irriterar mig.
Folk som tror att dom kan styra över andra, och beklämmande löp på Aftonbladet för att vädja till folks rädslor och inte heller vill jag skriva om kontrollerande arbetskamrater eller sura människor överhuvudtaget.
Jag vill skriva om hösten.
Om hur vackert det var på havet i dag, det var stilla och silvergrått fast inte så blankt som silver, mer som siden var det, silvrigt siden, och där låg ett svanpar en bit ut, som i en saga såg det ut, eller en målning.
Jag vill skriva om hur löven på den fuktiga och kalla stigen doftar, och om Kniporna, som skrämdes av mina steg, flög upp från viken under vilt tjatter för att varna.
Det vill jag skriva om.
Och om min fredagskväll med tre tända lyktor på altanen, och sju inomhus. Om tillit och förnöjsamhet och lugn och stillhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om mig

Mitt foto
Skriver helst i hängmattan på min blommande ö, med kaffemuggen bredvid. Jag tror att det går att skriva, tänka, sjunga, måla och rabbla ord som skapar våra liv. Affirmationer är kraftfulla! Jag har skapat ett hus vid havet på det viset. Jag vägrar att delta i samtal om vinterkräksjukor och annat elände, jag vill inte ge min uppmärksamhet till det jag inte vill ha i mitt liv, eftersom jag tror att jag drar till mig det genom att fokusera på det. Det första jag tänker på när jag vaknar är allt jag har att vara tacksam över. Dagen blir alltid så bra då. Mest glad blir jag av två älskade små ungars kiknande skratt när vi busar tillsammans. Då finns inget annat, och mitt hjärta svämmar över av rosa lyckobubblor.